Macaroni met tonijn, courgette en kaassaus

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten (2 personen)

  • 150 à 200g pasta (macaroni of anders)
  • blikje van 200g tonijn
  • 1 supermarktcourgette
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • kruiden: oregano, peper, nootmuskaat
  • 200g Emmentaler geraspte kaas
  • scheutje citroensap

Voorbereiding

  • Schil de courgette en snij in kleine blokjes.
  • Snipper de ui fijn.
  • Maak het knoflookteentje schoon.

Bereidingswijze

  • Breng water aan de kook voor de pasta (zie verpakking voor kookduur).
  • Stoof de courgette en de ui samen met de geperste knoflook, bv in een wokpan, tot de courgette beetgaar is.
  • Voeg de tonijn toe en kruid af met peper en oregano.
  • Maak een bechamelsaus als basis voor de kaassaus in een steelpannetje.
  • Haal de pan van het vuur eens de bechamelsaus klaar is en voeg de kaas toe.
  • Laat al roerend smelten tot een smeuïge saus.
  • Een scheutje citroensap erbij voor een frisse toets en klaar.
  • Voeg de gekookte pasta toe aan de wokpan en roer door elkaar.
  • Meng hier ook de kaassaus onder.
  • Zet de grill van je oven aan.
  • Giet het mengsel uit de pan in een ovenschotel.
  • Strooi een laagje geraspte kaas over het geheel en zet tien minuutjes onder de gril, tot je een mooi bruin korstje hebt.

Uit: Dagelijkse kost van Jeroen Meus. Ook online te vinden; klik hier.

Plaats een reactie