Bereidingstijd: 45 minuten
Ingrediënten (2 personen)
- 150 à 200g pasta (macaroni of anders)
- blikje van 200g tonijn
- 1 supermarktcourgette
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- kruiden: oregano, peper, nootmuskaat
- 200g Emmentaler geraspte kaas
- scheutje citroensap
Voorbereiding
- Schil de courgette en snij in kleine blokjes.
- Snipper de ui fijn.
- Maak het knoflookteentje schoon.
Bereidingswijze
- Breng water aan de kook voor de pasta (zie verpakking voor kookduur).
- Stoof de courgette en de ui samen met de geperste knoflook, bv in een wokpan, tot de courgette beetgaar is.
- Voeg de tonijn toe en kruid af met peper en oregano.
- Maak een bechamelsaus als basis voor de kaassaus in een steelpannetje.
- Haal de pan van het vuur eens de bechamelsaus klaar is en voeg de kaas toe.
- Laat al roerend smelten tot een smeuïge saus.
- Een scheutje citroensap erbij voor een frisse toets en klaar.
- Voeg de gekookte pasta toe aan de wokpan en roer door elkaar.
- Meng hier ook de kaassaus onder.
- Zet de grill van je oven aan.
- Giet het mengsel uit de pan in een ovenschotel.
- Strooi een laagje geraspte kaas over het geheel en zet tien minuutjes onder de gril, tot je een mooi bruin korstje hebt.
Uit: Dagelijkse kost van Jeroen Meus. Ook online te vinden; klik hier.