Duo van chocomousse en frambozencoulis

Bereidingstijd: 30min

Ingrediënten (4 personen)

  • 120g zwarte chocolade
  • 250ml room
  • 2 eiwitten
  • 100g frambozencoulis (bv diepvries Colruyt)

Voorbereiding

  • Weeg of meet al je ingrediënten af.

Bereiding

  • Laat de chocolade au bain marie smelten: breek de chocolade in kleinere stukjes in een kleine pot en zet die in een pot met water op een middelhoog vuur.
  • Laat de coulis ontdooien.
  • Klop intussen de room op tot hij halfstijf is. Dikte: denk aan drinkyoghurt.
  • Schep 2el room onder de gesmolten coulis.
  • Verdeel de coulis over 4 kommetjes.
  • Klop het eiwit op in een schone, vetvrije pot. Het eiwit is voldoende opgeklopt als je de pot ondersteboven kan houden zonder dat er iets uitvalt.
  • Meng de rest van de room met de gesmolten chocolade en voeg dit voorzichtig en geduldig bij het eiwit zodat alles zo luchtig mogelijk blijft.
  • Giet de mousse bovenop het laagje coulis en laat de pojtes in de frigo een paar uur opstijven.

Je kan volgens het originele recept dit gerecht ook met 25og mascarpone maken ipv room, maar dit maakt alles wat zwaarder.

Met dank aan Els voor het receptje!!

Plaats een reactie