Eenvoudige aspergesoep

Bereidingstijd: 15 min voorbereiding + 30 min pruttelen

Ingrediënten (4 ruime porties)

  • 500g witte asperges
  • 1 ui
  • 3 bouillonblokjes
  • (preistengel)

Voorbereiding

  • Was de groenten.
  • Snij de prei in reepjes.
  • Schil de asperges met een dunschiller en snij stukjes van ongeveer 1 cm.
  • Snipper de ui fijn.

Bereiding

  • Laat een klont boter smelten in een kookpot.
  • Stoof alle groenten een minuut of 10.
  • Blus met water: de groenten moeten net onder water staan.
  • Voeg de bouillonblokjes toe.
  • Breng aan de kook en laat rustig 30 min pruttelen.
  • Mix de soep glad. Kruid eventueel af met peper.
  • Als je merkt dat er nog veel ‘draadjes’ in zitten, kan je de soep door een zeef halen.

Smakelijk!

Plaats een reactie