Alweer een restjesavond… maar het zijn dit soort avonden die de inspiratie tot nieuwe receptjes triggeren!
Ingrediënten (2p)
- 1 rol bladerdeeg
- 150g geitenkaas (ongeveer)
- een handjevol kerstomaatjes
- 100g spekblokjes
Voorbereiding
- Bak de spekblokjes aan in een koekenpan zonder gebruik van extra vetstoffen.
- Was de kerstomaatjes en snijd ze in de helft doormidden.
- Meng de geitenkaas met wat verse kruiden: gemalen peper, orgenao, peterselie, je kan hier alle kanten mee op.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Rol het bladerdeeg uit en besmeer de helft met geitenkaas. Zorg dat je langs de rand ongeveer 1cm deeg vrijlaat.
- Verdeel hier de spekblokjes over.
- Werk af met de halve kerstomaatjes.
- Plooi het deeg dicht en duw de randjes stevig dicht.
- Zet ongeveer 30min in de oven, tot het deeg bruin is.