Bladerdeeg met geitenkaas en kerstomaatjes

Alweer een restjesavond… maar het zijn dit soort avonden die de inspiratie tot nieuwe receptjes triggeren!

Ingrediënten (2p)

  • 1 rol bladerdeeg
  • 150g geitenkaas (ongeveer)
  • een handjevol kerstomaatjes
  • 100g spekblokjes

Voorbereiding

  • Bak de spekblokjes aan in een koekenpan zonder gebruik van extra vetstoffen.
  • Was de kerstomaatjes en snijd ze in de helft doormidden.
  • Meng de geitenkaas met wat verse kruiden: gemalen peper, orgenao, peterselie, je kan hier alle kanten mee op.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Rol het bladerdeeg uit en besmeer de helft met geitenkaas. Zorg dat je langs de rand ongeveer 1cm deeg vrijlaat.
  • Verdeel hier de spekblokjes over.
  • Werk af met de halve kerstomaatjes.

2013-03-21 20.44.20

  • Plooi het deeg dicht en duw de randjes stevig dicht.
  • Zet ongeveer 30min in de oven, tot het deeg bruin is.

2013-03-21 20.40.12Et voilà.

 

Plaats een reactie