Spaghetti met courgetteslierten, pesto en kerstomaatjes

Het courgetteseizoen is aangebroken en met drie dikkerds die lagen te wachten moesten we al eens wat origineler uit de hoek komen dan “gevuld” of “bij in de tomatensaus”. Ik kreeg de tip van iemand om ze in dunne slierten te snijden/schillen en ze op het einde even mee in het kookwater van de spaghetti te gooien. Eén tip: doe dat niet te vroeg want vóór je ’t weet blijft er van uw zorgvuldig gesneden courgettes enkel een waterig, smakeloos papje over. Dan weet u dat.

Bereidingsduur: 30min

Ingrediënten (2 personen)

  • 100g spaghetti (bij grote honger best af te ronden naar 150g)
  • 1 potje groene pesto (dat niet zal op zijn maar de overschot kunt ge dan de volgende dag op uw boterham smeren met een sneetje tomaat en mozarella)
  • 1 courgette waarvan ge maar de helft zult gebruiken (maar de overschot vriest ge in voor later in de soep te gebruiken, of zo)
  • 2 handjes vol kerstomaatjes
  • 1 teentje look
  • 1 handje pijnboompitten
  • 100g hespblokjes

Bereiding

  • Kook de spaghetti gaar volgens de verpakking.
  • Schil de courgette en snij er vervolgens lange, dunne reepjes uit (die zoveel mogelijk op spaghetti gelijken: naar ’t schijnt bestaat er een masjientje voor, ik deed het met een dunschiller).
  • Bak de pijnboompitten op een hoog vuur. Voeg op het laatst ook de hespblokjes en het geperste knoflookteentje toe, maar draai hiervoor het vuur wel lager.
  • Voeg de courgette toe aan de spaghettikookpot, voor de laatste paar minuten. (Moet beetgaar zijn, net als de spaghetti.)
  • Was intussen de kerstomaatjes en snijd ze in twee.
  • Giet spaghetti & courgette af en verdeel over de borden.
  • Voeg de tomaatjes, het mengsel van hespblokjes, look en pijnboompitten toe, en tot slot zoveel pesto als je zelf verkiest. Roer om.
  • Werk eventueel af met een beetje Parmezaanse kaas.
  • Smakelijk!!

PS: ik voegde pijpajuin toe ipv knoflook.
PS2: alle groenten kwamen uit den hof: courgette, kerstomaat en pijpajuin. *trots*

Een gedachte over “Spaghetti met courgetteslierten, pesto en kerstomaatjes

  1. Dat klinkt lekker 🙂 Ik kreeg onlangs ook een tip om iets met courgetten te maken maar ben al vergeten hoe het precies was 😦 Ik denk courgetteschijfjes bakken in de oven met parmezaan bij

Plaats een reactie