Schorsenerensoep

Schorseneren zijn uitgevonden om het de huisvrouw moeilijk te maken. Ze zijn een pest om schoon te krijgen, maar eens ze zijn klaargemaakt is dat leed gelukkig snel vergeten…

Ingrediënten (1,5 liter soep)

  • 500g schorseneren
  • 1 courgette
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 3 bouillonblokjes
  • kruiden: peper, kervel, laurier

Bereiding

  • Maak de groenten schoon en snij in stukken – stukken die je mixer gaat aankunnen. (Vergeet geen handschoenen aan te trekken bij de het schoonmaken van de schorseneren, want dit vuil is van het soort dat eraf moet slijten eens het op je huid zit.)
  • Snipper de ui fijn en stoof die aan in je soeppot met een blokje boter.
  • Voeg hier de prei aan toe, en daarna ook de andere groenten. Laat even stoven.
  • Voeg water toe tot de groenten onder staan.
  • Doe de bouillonblokjes erbij.
  • Zet het deksel op de pot, en laat pruttelen voor ongeveer een half uur. Ergens halverwege voeg je ook de kruiden toe, naar eigen smaak – kervel mag in de meerderheid zijn!
  • Als de schorseneren zacht zijn, kan je mixen.
  • Breng eventueel nog extra op smaak.

Serveer met croutons; ideaal om van die korsten oud brood af te raken.

2013-02-03 11.38.36

Plaats een reactie