Vegetarische lasagne met spinazie

Bereidingstijd (incl oven): 2 uur

Ingrediënten (4 personen)

  • 300g diepvriesspinazie
  • Een pakje lasagnevellen (liefst verse)
  • 2 blikken tomatenblokjes met basilicum
  • 2 courgettes
  • 500g wortels
  • 1 bol mozzarella
  • 1 brikje room (20 cl) tenzij er al room in de spinazie zit
  • 1 dikke ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 200g gerapste kaas (bv Ementaler)
  • 1 tomaat

Voorbereiding

  • Snipper de ui fijn.
  • Maak de courgettes en de wortels schoon, schil en snijd in fijne stukjes.
  • Snijd de tomaat in schijfjes.
  • Laat de spinazie op een laag vuurtje zachtjes ontdooien.

Bereiding

  • Gebruik een grote kookpot en laat hierin een klont boter smelten.
  • Fruit de ui glazig, voeg de geperste knoflook toe.
  • Doe de fijngesneden groentjes erbij en laat een kwartiertje stoven. Af en toe roeren.
  • Doe er de tomatenblokjes bij en laat vervolgens een half uur pruttelen. Af en toe roeren!
  • Kruid af met oregano, versgemalen zwarte peper en een beetje paprikapoeder.
  • De saus is klaar als de wortels beetgaar zijn. Als ze te vast is, doe je er wat passata bij; is ze net te lopend kan je tomatenpuree uit blik gebruiken.
  • Als de spinazie volledig ontdooid is, doe je de room erbij en kruid af met nootmuskaat. Niet laten koken!
  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Smeer een dun laagje spinazieroom uit over de bodem van je ovenschotel. Leg hierop het eerste vel.
  • De eerste lagen vul je met tomatensaus tot die op is.
  • De bovenste laag is voor de spinazie.
  • Rasp hierover de mozzarella.
  • Beleg met de schijfjes tomaat.
  • Strooi hierover dan nog de geraspte kaas tot alles onder een laagje kaas is bedekt.
  • Zet ongeveer 40 min in de oven. (Kijk ook naar de verpakking van de lasagnevellen.)

Ik denk eerlijk gezegd dat het beter zou zijn met ook gehakt erbij.

Een gedachte over “Vegetarische lasagne met spinazie

Plaats een reactie